WTT Krško 2024

Teniške igralke prihajajo v Krško

V Krškem se bodo nadaljevali turnirji serije WTT za ženske. Turnir z imenom Krško Open 2024 bo potekal od 15. do 21. julija, prijavljene pa so tudi številne slovenske igralke. Turnir ima denarni sklad 15 tisoč evrov.

Turnirje, to bo že osmi letos za teniške igralke, podpirajo tudi Slovenske železnice, ki omogočajo vsem tekmovalkam brezplačen prevoz v vlakom – neomejeno – na vseh turnirjih WTT.

Med prijavljenimi v Krškem najdemo tudi Nino Potočnik in Elo Nalo Milić, trenutno pa je med prijavljenimi igralkami najvišje uvrščena Slovakinja Katarina Kuzmova, ki je na 407. mestu.

“Vesel sem in počaščen, da ta pomemben dogodek prihaja tudi v naše mesto. Teniški klub Krško organizacijo prevzema z veliko mero odgovornosti in z zavedanjem, da takšen dogodek lahko prinese veliko tudi samemu mestu in pripomore k promociji tenisa. Želim se iskreno zahvaliti vsem sponzorjem, ki s svojo podporo omogočajo izvedbo tega mednarodnega profesionalnega ženskega teniškega turnirja. Posebno zahvalo namenjam Mestni občini Krško, ki že drugo leto zapored prepoznava in razume pomen takšnega dogodka ter nudi vso potrebno podporo. Brez prispevka mestnih oblasti in zaupanja bi bilo težje doseči tako visoko raven organizacije in ponuditi vsem udeleženkam in obiskovalcem vrhunsko izkušnjo. Takšni dogodki ne le da bogatijo športno dogajanje, temveč tudi prispevajo k promociji naše regije, spodbujajo turizem in krepijo skupnostni duh. Verjamem, da bo letošnji turnir ponovno presegel pričakovanja in navdušil vse ljubitelje tenisa,” je rekel direktor turnirja Sebastjan Komočar.